سامانه تامین اجتماعی​

بیمه تامین اجتماعی یکی از خدماتی است که در صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام پزشکی به پزشکان و پیراپزشکان ارائه می گردد. در این طرح پزشکان و پیراپزشکان می توانند خود را از طریق سازمان نظام پزشکی به عنوان کارفرما بیمه نمایند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با مزایای آن با واحد ثبت نام تماس بگیرید.

 

02184138150

 

 

آدرس سامانه تامین اجتماعی برای ثبت نام و یا پرداخت حق بیمه

 

آشنایی با روند ثبت نام بیمه تامین اجتماعی

نحوه ثبت نام بیمه تامین اجتماعی برای پزشکان و پیراپزشکان
  1. مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام:
  • فرم های تقاضانامه، پرسشنامه و تاییدیه کارفرما (در انتهای همین مطلب دانلود کنید)
  • فایل سابقه بیمه تلفیقی از سامانه tamin.ir
  • عکس پرسنلی
  • تمام صفحات شناسنامه
  • تصویر کارت ملی پشت و رو
  • تصویر کارت نظام پزشکی
  • گواهی مطب (الزامی نیست)
  1. متقاضیان فاقد سابقه بیمه تامین اجتماعی با شرط سنی زیر 50 سال می توانند بیمه شوند.
  2. متقاضیانی که بالای  50 سال سن دارند باید به ازای هر تعداد روز بیش از 50 سال، دارای سابقه بیمه پردازی تامین اجتماعی باشند. (بطور مثال متولد 1344/10/05 باید دارای 7 سال و 2 ماه و 23  روز سابقه باشد)
  3. امکان ثبت نام افرادی که بیمه فعال دارند تا زمانیکه بیمه قبلی آنها قطع نشود میسر نبوده و مسئولیت عدم تایید آن توسط سازمان تامین اجتماعی بر عهده متقاضی می باشد.
  4. تعیین حقوق بازنشستگی بصورت شناور و به انتخاب متقاضی بیمه تامین اجتماعی می باشد.
  5. پرداخت مبلغ یک میلیون تومان در هنگام ثبت نام جهت فعالسازی بیمه تامین اجتماعی الزامی می باشد.
  6. توجه داشته باشید مبلغ یک میلیون تومان علی الحساب بابت حق بیمه ماه اول می باشد.
  7. در صورت انصراف متقاضی و یا عدم رعایت قوانین ذکر شده در این صفحه مبلغ یک میلیون تومان (بابت هزینه های ثبت نام) مستردد نخواهد شد.
  8. تعیین دستمزد طبق ضوابط سازمان تامین اجتماعی، بر اساس سن و سابقه است.
  9. مبلغ حق بیمه متقاضی باید راس موعد مقرر (آخرین روز از ماه اول هر فصل سال) پرداخت گردد و چنانچه پرداخت حق بیمه فصلی تحت هر شرایطی به تعویق افتد و در وجه صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام پزشکی پرداخت نشود. صندوق حق دارد بیمه شده را از لیست بیمه شدگان حذف و مراتب را به سازمان تامین اجتماعی اعلام نماید .
  10. بیمه شدگان چنانچه به سن بازنشستگی رسیده اند لازم است یک ماه زودتر اعلام نموده و از مشاوران تامین اجتماعی شعبه یک تهران در خصوص حقوق و دستمزد اطلاعات کامل را دریافت نمایند.
  11. بیمه شدگانی که مایل به ادامه بیمه بازنشستگی با کد کارگاهی سازمان نمی باشند موظف هستند یک ماه زودتر مراتب را اعلام نمایند تا از لیست بیمه حذف شوند و اگر لیست رد شده باشد امکان استرداد وجه از تامین اجتماعی میسر نمی باشد.
  12. کلیه حمایت های مقرر ماده 3 قانون تامین اجتماعی از جمله درمان اجباری، بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت با رعایت ضوابط مقرر و تغییرات بعدی آن در خصوص این گروه از بیمه شدگان نیز برقرار است.
  13. متقاضیان این نوع بیمه، مشمول قانون بیمه بیکاری نمی باشند. بنابراین حق بیمه مربوطه (معادل 3%) نیز از متقاضی وصول نخواهد شد.
  14. متقاضیان خانم از شرایط مرخصی زایمان برخوردار نمی باشند.
  15. متقاضیان شامل بیمه درمان اجباری می باشند (فاقد فرانشیز درمان)
  16. متقاضیان یکماه پس از ثبت و تایید از سوی سازمان تامین اجتماعی شعبه یک بیمه درمان فعال خواهند داشت و امکان حذف بیمه درمان وجود ندارد.
  17.  بیمه شده اصلی جهت اضافه کردن افراد تحت تکفل باید در سایت eservices.tamin.ir  ثبت نام نموده و نسبت به اضافه کردن افراد تبعی خود اقدام نمایند. بیمه درمان افراد تبعی بعد از فعال شدن فرد اصلی برقرار میگردد.
  18. متقاضیان با شرایط زیر ملزم به انجام معاینات پزشکی هستند:

الف- فاقد هرگونه سابقه بیمه پردازی در سازمان تامین اجتماعی باشند.

ب- افرادی که در طول 10 سال اخیر کمتر از یکسال سابقه بیمه پردازی داشته و همچنین در یکسال اخیر کمتر از سه ماه سابقه بیمه پردازی دارند.

  1. متقاضیان باید فرم های تقاضانامه و پرسشنامه را با دقت  تکمیل نموده و تعیین حقوق و دستمزد توسط متقاضی الزامیست، توجه داشته باشید که مبلغ دستمزد تایید شده توسط سازمان تامین اجتماعی تا پایان سال جاری قابل اصلاح نمی باشد.
  2. فرم تائیدیه کارفرما توسط صندوق تکمیل میگردد و متقاضی، کافیست قسمت تاییدیه مخاطب را تکمیل نماید.
  3. بیمه شدگان موظف هستند به پیامک های ارسالی از سوی صندوق با سرشماره 30005206 توجه نموده و همکاری لازم در این زمینه را داشته باشند.

سوالات متداول تامین اجتماعی

در صورتی که از قبل دارای سوابق بیمه ای هستید جهت ثبت نام تامین اجتماعی خود باید فایل های زیر را از سامانه eservises.tamin.ir تامین اجتماعی تهیه  و در سامانه tamin.irimcs.ir  بارگذاری نمایید.

  • کلیه سوابق
  • سوابق و ریز دستمزد بعد از سال ۸۶
  • سوابق تلفیقی

۱/۲ برابر حداقل دستمزد : 2866474 دستمزد پرداختی توسط متقاضی ماهیانه 25798266 ریال 

۲ برابر حداقل دستمزد : 4777456 ريال (مبلغ فرم تقاضانامه)- مبلغ دستمزد پرداختی توسط متقاضی ماهیانه 42997104 ریال 

۳ برابر حداقل دستمزد : 7166184 ريال (مبلغ فرم تقاضانامه)- مبلغ دستمزد پرداختی توسط متقاضی ماهیانه 64495656 ریال 

۴ برابر حداقل دستمزد : 9554912 ريال (مبلغ فرم تقاضانامه)- مبلغ دستمزد پرداختی توسط متقاضی ماهیانه 85994208ریال 

۵ برابر حداقل دستمزد : 11943640  ریال (مبلغ فرم تقاضانامه)- مبلغ دستمزد پرداختی توسط متقاضی ماهیانه 107492760 ریال 

۶ برابر حداقل دستمزد : 14332368 ریال (مبلغ فرم تقاضانامه)- مبلغ دستمزد پرداختی توسط متقاضی ماهیانه 128991312 ریال 

۷ برابر حداقل دستمزد : 16721096 ریال (مبلغ فرم تقاضانامه)- مبلغ دستمزد پرداختی توسط متقاضی ماهیانه 150489864 ریال

توجه : ۷ برابر حداقل دستمزد برابر است با حداکثر دستمزد می‌باشد.

هر زمان متقاضی در لیست بیمه نظام پزشکی قرار گیرد و بیمه اش ارسال شود اولین روز ماه بعد بصورت آنلاین بیمه درمان فعال می شود. (بعنوان مثال متقاضیانی که فروردین در لیست بیمه قرار گرفته اند از اول اردیبهشت بیمه درمان این گروه فعال خواهد شد)

متقاضی وارد سایت eservises.tamin.ir  شده و افراد تحت تکفل را اضافه می نمایند. نیازی به مراجعه حضوری به تامین اجتماعی یا نظام پزشکی نیست از طریق کافی نت براحتی انجام میشود.

شناسه پرداخت، یک روش جدید برای شناسایی حساب بانکی شماست که با هدف حفظ ساده‌تر و آسان‌تر جزئیات بانکی سنتی ایجاد شده است و برای استفاده بهتر کاربران به دنیای بانک معرفی شده‌اند. در اصل، این شناسه منحصراً برای شخص شما ساخته شده است و درست مانند شماره تلفن و یا آدرس ایمیلتان، به حساب شما مرتبط می‌شود.

شماره تراکنش، به عنوان یک کد منحصر به فرد مورد استفاده قرار می‌گیرد تا یک تراکنش مالی را شناسایی کند. این شناسه برای پیگیری وضعیت تراکنش و همچنین رفع اشکالات در صورت بروز مشکل در انتقال وجه، بسیار حائز اهمیت است. شناسه واریز زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که فرد دیگری می‌خواهد برای شما پولی را ارسال کند، بدون این که لازم باشد شماره حساب شما را بداند. همچنین همان طور که مشخص است شما نیز می‌توانید از طریق آن به حساب شخص دیگری پول ارسال کنید.

به علاوه، استفاده از واریزهای شناسه دار به سازمان‌ها و فروشندگان کمک می‌کند تا لیست تراکنش‌های مالی خود را مدیریت کرده و آن‌ها را به راحتی پیگیری کنند و در صورت نیاز، ابطال یا بازگشت این تراکنش را انجام دهید. همچنین، واریز شناسه دار می‌تواند برای اهداف گزارش‌دهی و مالیاتی نیز کاربرد داشته باشد.

شناسه واریز به عنوان یک ابزار مهم در سیستم‌های پرداخت الکترونیکی، به صورت گسترده در فروشگاه‌های اینترنتی، سایت‌های خدماتی و بسیاری از سیستم‌های پرداخت الکترونیکی دیگر، استفاده می‌شود.

در سایت  tamin.irimcs.ir نیز برای پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی نیاز به ثبت  شناسه واریز (پرداخت) است.

ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی بیان می کند مردان به ۶۰ سال سن و زنان به ۵۵ سال رسیده باشند می توانند مستمری یا حقوق بازنشستگی دریافت کنند .

طبق قانون کار و تامین اجتماعی، به افرادی که بدون میل و اراده شخصی، شغل خود را از دست داده‌اند، مبلغی تحت عنوان بیمه بیکاری تعلق می‌گیرد. افراد برای استفاده از این بیمه باید تحت پوشش تامین اجتماعی قرار داشته باشند.

  1. اتباع خارجی
  2. بازنشستگان
  3. بیمه شدگان اختیاری
  4. بیمه شدگان توافقی (بیمه نظام پزشکی توافقی میباشد)
  5. از کار افتادگان کلی
  6. کارگران شاغل در کارگاه‌های خانوادگی

شرایط استفاده از مرخصی زایمان مختص به مادرانی می باشد که مشغول به کار می باشند و از کافرما حقوق دریافت می نمایند. بنابراین طبق قوانین مرخصی زایمان برای بیمه شدگان سازمان نظام پزشکی میسر نمی باشد .

افراد بدون سابقه زیر ۵۰ سال و افراد بالای ۵۰ سال بازای هر روز باید دارای سابقه بیمه تامین اجتماعی باشند.

پرداخت بصورت فصلی تا پانزدهم اولین ماه هر فصل

رمز یکبار مصرف یا رمز پویا، گذرواژه‌ای است که تنها برای یک ورود یا انجام تراکنش اعتبار دارد. درنتیجه رمز پویا همان رمز دوم یکبار مصرف میباشد.

استفاده از رمز دوم پویا از دی‌ماه ۱۳۹۸ در هنگام خرید اینترنتی در ایران برای کارت های دارای مشتری ( همانند کارت نقدی) و برای تراکنش های بالای ۱۰۰ هزار تومان، اجباری است. استفاده از برنامه رمزساز، یواس‌اس‌دی و پیامک، راه‌های دریافت رمز پویای کارت عنوان شده‌است. دلیل اجباری‌شدن رمز پویا، پیشگیری از کلاهبرداری و فیشینگ اعلام شده‌است. مدت زمان انقضای رمز دوم پویا، ۶۰ ثانیه است.

عدم دریافت رمز پویا مربوط به سایت   tamin.irimcs.ir نمی باشد و باید رمز پویای خود را فعال نمایید.

عدم دریافت رمز پویا مربوط به سایت   tamin.irimcs.ir نمی باشد و باید رمز پویای خود را فعال نمایید.

  • روش های گرفتن رمز دوم پویا با گوشی از بانک ها :

تقریبا تمامی بانک ها، ۳ روش برای دریافت رمز دوم پویا معرفی کرده اند.

  1. دریافت رمز پویا با پیامک
  2. دریافت رمز پویا با اپلیکیشن
  3. دریافت رمز پویا با کدهای دستوری

الف) دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک :

اگر قادر به فعال سازی رمز پویا از طریق اپلیکیشن بانک ها نیستید، می توانید رمز یکبار مصرف خود را از طریق پیامک فعال کنید. در این روش ابتدا با مراجعه به دستگاه های خودپرداز بانک ها شماره تلفن همراه خود را در بانک ثبت و صحت آن را تایید کنید.

به این ترتیب در حین انجام خریدهای اینترنتی نیازمند به رمز دوم کارت، با انتخاب گزینه دریافت رمز پویا از طریق پیامک، درخواست خود را ارسال نموده و بانک صادرکننده کارت، رمز دوم پویا را به شماره تلفن همراه دارنده کارت ارسال می‌کند.

ب) دریافت رمز دوم پویا با کدهای دستوری :

تعدادی از بانک ها به منظور سهولت دسترسی مشتریان خود به رمز یکبار مصرف(پویا)، کدهای دستوری برای دریافت رمز دوم در اختیار کاربران قرار داده اند. از مزایای این روش عدم مراجعه به دستگاه های خودپرداز برای فعال سازی رمز پویا و عدم نصب اپلیکیشن است.

ب : کدهای دستوری دریافت رمز دوم پویا تمامی بانک ها

بانک رفاه                 # ۷۱۳ *

بانک ملی ایران         # ۶۰ * ۷۳۷ *

بانک تجارت             # ۸۸ * ۷۸۸ *

بانک صادرات           # ۷۱۹ *

بانک پاسارگاد           # ۷۲۰ *

بانک انصار              # ۷۶۳ *

بانک ملت                 ارسال ۴ رقم آخر شماره کارت به ۳۰۰۰۳۳۰۳

بانک مسکن            ارسال ۴ رقم آخر شماره کارت به ۱۰۰۰۲۵۱۶

بانک سپه              فعال سازی فقط از طریق دستگاه عابربانک atm

ج) دریافت رمز پویا تمامی بانک ها با استفاده از اپلیکیشن

برای فعال سازی رمز دوم یکبارمصرف ابتدا اپلیکیشن بانک خود را نصب کنید. سپس کد فعال سازی اولیه را در اپلیکیشن وارد کنید.

روش دریافت کد فعال سازی اولیه برای هر یک از بانک ها متفاوت است. دریافت کد فعال سازی برخی از بانک ها از طریق خودپرداز های آنها قابل انجام است اما برای دریافت کد فعال سازی اولیه برخی از بانک ها باید حضوری به شعب بانک مراجعه کنید. تعدادی از بانک ها نیز کد فعال سازی را از طریق اپلیکشن موبایل بانک و یا اینترنت بانک در اختیار کاربران قرار می دهند.

در صوتیکه مدارک کامل باشد از یک هفته تا یک ماه

الف – متقاضیانی بیمه فعال در شعبات دیگر تامین اجتماعی داشته باشند .

ب – متقاضیانی که تحت تکفل همسر یا پدر باشند .

ج – متقاضیانی که مدارک را ناقص یا ناخوانا بارگزاری کرده اند.

د – متقاضیانی که اطلاعات هویتی ارسالی شان با اطلاعات ثبت احوال مغایرت دارد.

طبق ماده ۹۰ قانون تامین اجتماعی معاینات قبل از استخدام اجباری است.

الف – متقاضیانی که برای اولین بار بیمه می شوند.

ب – متقاضیانی که ظرف یکسال اخیر ۳ ماه بیمه پیوسته نداشته باشند.

ج – متقاضیانی که بیمه خویش فرمای ۱۲% رد کرده اند.

مراکز درمانی مجاز برای انجام معاینات اولیه ماده ٩٠ قانون تامین‌اجتماعی توسط مدیریت درمان سازمان تامین‌اجتماعی به شعب سازمان معرفی می‌شوند و لیست مراکز انجام معاینات در معرض دید کارفرمایان و بیمه‌شدگان شعب و کارگزاری‌های رسمی قرار می‌گیرد. ضمنا چنانچه در لیست ارسالی مدیریت درمان، شهرستانی فاقد پزشک مربوطه باشد، از خدمات مراکز یا پزشکان نزدیک‌ترین شهرستان استفاده می‌شود. همچنین بنابر اعلام سازمان تامین‌اجتماعی، اطلاعات در سایت رسمی سازمان به نشانی www.tamin.ir پیش‌بینی شده است.

لطفا به نکات زیر توجه داشته باشید :

الف – چنانچه متقاضی برگه های آزمایش را تحویل بگیرد و بیشتر از ۲ ماه از تاریخ و ثبت دبیرخانه تامین اجتماعی بگذرد برگه آزمایش باطل شده و باید معرفی نامه جدید دریافت نمایند.

ب – متقاضیان توجه داشته باشند فقط تاییدیه برگه پزشک معتمد تامین اجتماعی برای فعال شدن بیمه مورد قبول است.

ج – در زمان تعیین دستمزد دقت کافی را داشته باشید اگر نیاز هست از کارشناسان واحد تامین اجتماعی مشاوره بگیرید زیرا تغییر دستمزد مستلزم زمان شده و احتمال خطا هنگام ارسال لیست بالا می رود.

شرایط کلی برای تحت تکفل قرار دادن والدین بیمه شده یا مستمری بگیر به شرح زیر است:

الف – در زمان تقاضای کفالت والدین توسط بیمه شده یا مستمری بگیر، سن پدر حداقل ۶۰ سال تمام و سن مادر حداقل ۵۵ سال تمام باشد.

 ب – در صورت نداشتن شرایط سنی در زمان تقاضا ، به تشخیص کمیسیون های پزشکی تامین اجتماعی از کار افتاده کلی باشند.

با مراجعه به یکی از شعب تامین اجتماعی اقدام به خرید سابقه بیمه ای خدمت سربازی نمایید. (بصورت اقساط ۹ ماهه نیز قابل پرداخت است)

تبدیل شدن بیمه سربازی به سابقه کار به چند شرط نیاز دارد. بعد از مهیا کردن این شروط می‌توان برای خرید سابقه بیمه سربازی اقدام کرد:

  • داشتن کارت پایان خدمت برای این فرآیند ضروری و لازم است. کارت پایان خدمت افراد زیر ۵۰ سال باید به صورت الکترونیکی باشد.
  • فرد باید دو سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته‌باشد. در صورت نداشتن این سابقه امکان اضافه کردن دو سال بیمه سربازی به سابقه امکان‌پذیر نخواهد بود.
  • مرحله بعدی، محاسبه آنلاین خرید بیمه سربازی، پرداخت هزینه به صورت نقدی یا قسطی از طریق سایت است.

نکته: فرد می‌تواند بلافاصله بعد از تمام شدن دوره سربازی درخواستش را ارائه کند. همچنین نیازی نیست که او در زمان ارسال درخواست تحت بیمه تامین اجتماعی یا به عبارتی بیمه‌پرداز این سازمان باشد. ۲ سال سابقه برای انجام این کار کافی است.

به طور کلی ۷ درصد از نرخ بیمه را فرد باید پرداخت کند و ۲۳ درصد باقی مانده از سوی دولت واریز می‌شود. بر همین اساس، از حقوق دو سال آخر فرد متقاضی پیش از ثبت تقاضا میانگین گرفته می‌شود. نتیجه به دست آمده را در مدت زمان خدمت ضرب می‌کنند. عدد به دست آمده مبلغی است که فرد باید برای تبدیل بیمه سربازی به سابقه بپردازد.

میزان حق بیمه = (نرخ) ۷% × مدت زمان خدمت × میانگین حقوق دو سال آخر کاری

برای ثبت این درخواست باید به آدرس eservicesmi.tamin.ir مراجعه کنید. این سایت علاوه بر کارهای غیر حضوری تامین اجتماعی مانند دریافت فیش تامین اجتماعی، سایت خرید بیمه سربازی نیز محسوب می‌شود. در اولین قدم باید کار ثبت نام در سایت را انجام دهید و نام کاربری و رمز ورود را حتما به خاطر بسپارید. این آدرس متعلق به انجام  امور مرتبط به سازمان تامین اجتماعی به صورت غیر حضوری است.  پس از ورود به سایت این صفحه را مشاهده خواهید کرد:

بر اساس قانون، آنهایی که قبل از سال ۱۳۸۳ دوره خدمت‌شان را گذرانده‌اند، در صورتی که قبل از آن شغلی داشته که برایش بیمه رد شده‌باشد؛ دیگر نیازی به پرداخت هزینه ندارند. دوره سربازی این افراد در ادامه سال‌های شغلی‌شان در نظر گرفته می‌شود و ارائه و پر کردن فرم درخواست تنها کاری است که باید انجام بدهند.

ترجیح برخی این است که درخواست‌شان را نزدیک به موعد بازنشستگی ارائه کنند تا زودتر این دوران را شروع کنند. با توجه به اینکه قوانین مرتبط با سازمان تامین اجتماعی دائما در حال تغییر است منطقی و عاقلانه این است که خیلی زودتر برای انجام آن اقدام کنید. اما شرایط برای افرادی که بعد از سال ۸۳ دوره خدمات سربازی را گذرانده‌اند فرق دارد و مشمول قانون جدید بیمه سربازی می‌شود. آنها باید هزینه خرید را بپردازند و برای این افراد هزینه بر اساس همان فرمول ۷ درصدی حساب می‌شود.

هفت خان رستم اضافه شدن این بیمه به سابقه کاری زمانی به آخر می‌رسد که تمامی هزینه‌هایش پرداخت شود. با مشخص شدن هزینه، آنهایی که می‌خواهند سابقه بیمه را به صورت نقدی بخرند تنها یک ماه برای واریز پول فرصت دارند.

از طرفی دیگر، ممکن است فردی در ابتدا میزان پول لازم برای خرید نقدی را نداشته باشد. برای چنین افرادی امکان خرید قسطی فراهم شده‌است.

به همین خاطر سازمان تامین اجتماعی برای دسترسی تمامی متقاضی‌ها به این فرصت اقساط دوازده‌ ماهه‌ای را در نظر گرفته‌است. بهتر این است که تمامی اقساط سر موعد مقرر پرداخت شوند. در غیر این صورت، با عقب افتادن اقساط، روند محاسبه و قسط‌بندی باید از اول انجام شود.

خیر، ثبت نام رایگان می باشد و یک میلیون تومان از مبلغ اولین حق بیمه واریزی شما کسر می گردد. شایان ذکر است در صورت انصراف متقاضی مبلغ پرداختی بابت تشکیل پرونده و هزینه های ثبت نام قابل استرداد نمی باشد.

بر اساس ماده ۲ قانون تامین اجتماعی ، بازنشستگی یعنی عدم اشتغال بیمه شده به کار به دلیل رسیدن به سن بازنشستگی مقرر در همین قانون ، به عبارت دیگر وقتی فرد بیمه شده به سنی که قانونگذار در قانون تامین اجتماعی مشخص کرده است برسد ، می تواند با دریافت حکم بازنشستگی از کار دست بکشد و پس از آن از مستمری که توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود استفاده کند .

ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی بیان می کند مردان به ۶۰ سال سن و زنان به ۵۵ سال رسیده باشند می توانند مستمری یا حقوق بازنشستگی دریافت کنند .

الف – بازنشستگی در چه سنی امکان دارد ؟

قانون گذار حداقل سنی برای بازنشستگی مشخص کرده است که در بیمه های توافقی مردان ۶۰ سال و زنان ۵۵ سال تعیین شده است .

ب – مستمری بازنشستگی چگونه محاسبه می شود ؟

مستمری بازنشستگی بر اساس متوسط حقوق دو سال آخر لیست ارسالی محاسبه می شود .

همانطور که بیان شد ، فرد پس از پرداخت سالیان سال حق بیمه ، پس از رسیدن به سن ذکر شده در قانون می تواند بازنشسته شود و بدون آن که کار کند ، مستمری دریافت کند . مستمری همان مبلغی است که سازمان تامین اجتماعی به صورت ماهیانه به حساب فرد بازنشسته واریز می کند . اما لازم است بدانیم که این مبلغ چقدر است و چگونه محاسبه می شود ؟

طبق ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی ، مستمری بازنشستگی عبارت است از یک سی ام متوسط دستمزد بیمه شده ، ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه به شرط این که از ( ۳۰/۳۵ ) سی و پنج / سی ام متوسط دستمزد تجاوز ننماید .

این ماده بیان می کند که مستمری دریافتی هر ماه فرد بازنشسته عبارت است از : متوسط دستمزد بیمه شده ضرب در تعداد سال هایی که حق بیمه پرداخت کرده است – که حداکثر ۳۵ سال مورد قبول است ، تقسیم بر ۳۰ که فرمول آن به این شکل است :

مستمری بازنشستگی = سنوات پرداخت حق بیمه (حداکثر ۳۵ سال ) × متوسط دستمزد ۳۰

اما مسئله مهم این است که متوسط دستمزد چیست و چگونه در نظر گرفته می شود ؟

متوسط دستمزد عبارت است جمع مزد یا حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه ظرف آخرین دو سال پرداخت حق بیمه تقسیم بر بیست و چهار

به عبارت دیگر، فرض کنید فردی ۳ میلیون تومان ماهیانه حقوق می گیرد اما آن مبلغی که بابت حق بیمه پرداخت می کند ۷ درصد ۱ و نیم میلیون تومان باشد . یعنی در حقیقت نصف حقوق آن مبنای حق بیمه ی وی قرار می گیرد ، در این صورت همان ۱ و نیم میلیون تومان در متوسط دستمزد محاسبه می شود .

مسئله ی مهمی که لازم است به آن توجه شود این است که فردی به دلیل این که حق بیمه ی اندکی پرداخت کرده و به دنبال آن مستمری کمی دریافت خواهد کرد ، دو سال آخر میزان حقوق مبنا را افزایش دهد و حق بیمه بیشتری پرداخت کند ، دچار مشکل می شود ، چرا که قانون گذار بیان کرده که اگر دو سال آخر نرخ رشد حقوق و دستمزد غیر طبیعی باشد، پنج سال آخر در نظر گرفته می شود .

guest
12 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عزت اله میرزایی
عزت اله میرزایی
1 سال قبل

سلام چند روز است که برای پرداخت حق بیمه برای ورود به سایت مراجعه میکنم اما هر بار سایت ارور میدهد لطفا مشکل سایت را برطرف کنید

محمد علی
محمد علی
1 سال قبل

سلام.برا فرم کارفرما ، مشخصات کجا رو باید وارد کرد؟
چون از طریق خویش فرما میخوایم بیمه بشیم

بهروز مداح
بهروز مداح
1 سال قبل

سلام اگر امکان دارد 48 ساعت محلت پرداخت راتمدید کنید .با تشکر

سروش مسب
سروش مسب
11 ماه قبل

سلام،من امروز برا پرداخت حق بيمه وارد سامانه شدم عليرغم اينكه تا امروز ١٥ /٠٢ مهلت پرداخت بود ولي منقضي اعلام شده بود و من نتونستم حق بيمه رو وارد كنم،لطفا” راهنمايي كنيد چيكار كنم ؟🙏

تندکار
تندکار
8 ماه قبل

ایا می‌توان بیمه تامین اجتماعی نظام پزشکی را بدون بیمه درمانی ثبت نام کرد

آخرین ویرایش 8 ماه قبل توسط تندکار
روابط عمومی
8 ماه قبل
پاسخ به  تندکار

سلام وقت بخیر ، خیر

صدف
صدف
4 ماه قبل

بیمه تامین اجتماعی کارفرمایی نظام پزشکی متفاوت از بیمه مشاغل آزاد است؟